onsdag 18 januari 2017

Läslusten 2016

Mer än halvvägs in i januari så är det dags att sammanfatta läsåret 2016. Jag gör det enkelt:

Jag läste 43 böcker under 2016 (och jag tror att jag har fått in alla i Goodreads). Det är med mina mått ganska bra jobbat. Jag har aldrig fört statistik tidigare, men det känns som att jag har haft flyt i läsningen på ett helt annat sätt än på många år. Mycket nöjd över detta. En inte obetydlig del i det har Jenny och den fina bokklubben Den där bokklubben (finns på FB). En betydande del är att jag numera läser mer än hälften av alla böcker i mobilen. Det innebär en timmes läsning på tåget nästan fem dagar i veckan. Trodde för övrigt aldrig att jag skulle skifta från analog bok till digital, men just så blev det.

Jag hade femton böcker på min läslista 2016. Lyckade fixa fem av dem. Alla var dock väl värda en läsning så läslistan har genererat en hel del kvalitet. Om än inte kvantitet. Jag funderar på att flytta över fem böcker till läslistan 2017, men sparar resten. Det finns en anledning till att jag inte kommit till skott och jag vill inte störa läslusten. Det är tillräckligt mörkt i januari ändå.

Bästa bok: Vi kom över havet/Julie Otsuka och Agaat/Marlene Van Niekerk. Fantastiska båda två.
Sämsta bok: Room/Emma Donoghue. Jag tog mig igenom, men nej.
Mest överraskande: Flickorna/Emma Cline och Den vita staden/Karolina Ramqvist. Trodde inte att jag skulle bli så pass gripen.
Mest överskattad: Konsten att höra hjärtslag/Jan-Philipp Sendker. Tyckte den var lite tråkig.

Målbild 2017, leta böcker. Läsa böcker. Bildkälla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar