tisdag 4 mars 2014

Den här bloggen

Idag har vi pratat vision och mission på jobbet - om vem vi är och vart vi är på väg. Det är svårt men en viktig diskussion så klart och vi kom en bra bit på väg. På tåget hem funderade jag vidare, men hamnade i tankar kring den här bloggen. Varför finns den? Och gör den någon nytta? Jag är inte någon teknisk person, och inte speciellt intresserad av att skriva privat. På jobbet gör jag det en hel del, och det räcker på många sätt alldeles utmärkt. Men jag läser i perioder mycket böcker, och jag tenderar också att glömma bort lite vad jag läser. Så tanken med bloggen när den startades, var att kunna "spara" de böcker jag läst här, och samtidigt avveckla mitt motstånd mot ny teknik.

Resultatet så här långt är väl sådär - förra året lyckades jag få ihop fem inlägg och det var nästan ett år sedan jag skrev något. Därför tänker jag att #blogg100 är en nystart och en möjlighet att upptäcka om bloggande är något för mig. Kanske kan det dessutom utveckla mitt skrivande. När jag tittar runt på andra, mycket mer rutinerade bloggare, som deltar i den här utmaningen så handlar deras tanke om att kunna leverera kvalitet istället för att pressa fram ett inlägg varje dag. Eller snarare att klara leverera kvalitet alla hundra dagar. För den som råkar läsa här kan jag bara säga - jag är långt ifrån detta. Mitt #blogg100 handlar bara om att komma igång, producera text snabbt och kanske få bort allt det där som gör att jag blir så osäker att jag struntar i att skriva.

1 kommentar:

 1. Jag förstår hur du tänker kring ditt bloggande. Jag kan bli lite skrämd av alla proffsiga bloggare som har anmält sig till Blogg100. Jag kör i alla fall Blogg100 för min egen skull. För att få igång mitt bloggande och kanske vinna en läsare eller två.

  Lycka till med utmaningen!

  Hälsningar,
  Linda
  fingersmed.blogg.se

  SvaraRadera